This website uses cookies. Click here for more information.

Column

Recht uit de notaris / september 2019

Werken er zoveel mensen op een notariskantoor?

 

Vandaag was het weer zover Open Monumentendag! Omdat mijn kantoorpand al 368 jaar op dezelfde plek staat en van historische waarde is (lees: een Rijksmonument), mag ik mijn deuren op deze dag openstellen en allemaal enthousiaste mensen ontvangen. Meer dan 90 mensen hebben gebruik van deze openstelling gemaakt, waar ik zeer tevreden over ben.

Dankzij wat onderzoek vooraf, een aantal toegewijde collega's en mijn vader, konden we belangstellenden een leuke mini-rondleiding bieden. Door de anekdotes en verhalen ga ik zelf ook steeds weer beter kijken naar mijn eigen kantoor.

Wel grappig dat een jong stel - dat pas zelf een huis had gekocht - toch verbaast reageerde toen ik aangaf de enige notaris te zijn en dat er verder 12 mensen werken. "Wat doen die mensen dan allemaal?" was de vraag. Blijkbaar hadden zij bij de aankoop van hun huis de indruk gekregen dat de notaris het allemaal alleen doet. U -die trouw deze columns leest - weet natuurlijk dat er vele mensen nodig zijn om een notariskantoor te laten draaien als een goed geoliede machine. Naast de receptie en andere secretaresses/notarieel medewerkers zijn er juristen, klerken, een boekhouder en een kandidaat-notaris die de werkzaamheden grotendeels verrichten. Een fantastisch team. Ik zou er niet aan moeten denken alles alleen te moeten doen!

Verrassend was ook het bezoek van de zoon van één van de notarissen die vanaf 1937 in het pand gevestigd is geweest, leuk om de verhalen van hoe het er toen uitzag te horen.

Een gepensioneerd echtpaar gaf aan al hun hele leven in Dordrecht te wonen maar er geen idee van te hebben gehad dat er nog langer al een notaris gevestigd is in dat mooie pand tegenover de zij-ingang van de Grote Kerk. Dus voor diegenen die dat ook nog niet wisten: we stellen het kantoor vast nog eens open op Open Monumentendag en kunt u niet zo lang wachten, dan mag u uiteraard ook contact opnemen voor een bespreking, waarbij u (als u het aardig vraagt) best ook even de andere ruimtes op de begane grond mag bezichtigen. We zien u graag bij Notariaat Nonhebel!