Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  • *

Huwelijkse voorwaarden

Huwelijkse voorwaarden / partnerschapsvoorwaarden
Denk goed na, voor je zegt "JA"! Dit geldt zeker voor een huwelijk en dan vooral voor de financiële en fiscale consequenties van het huwelijk.

Sinds 1 januari 2018 geldt het nieuwe huwelijksvermogensrecht. Zonder huwelijkse voorwaarden te hoeven maken, blijft hetgeen u voor sluiting van het huwelijk had, van uzelf. Ook na het huwelijk te ontvangen schenkingen en erfenissen blijven van uzelf. Wat u voor het huwelijk samen had, valt in de beperkte gemeenschap die door het huwelijk ontstaat. Indien u voor 1% eigenaar van een woning was en uw partner voor het restant, wordt die woning echter na sluiting van het huwelijk voor ieder van u voor de helft!

Ten aanzien van pensioenen en andere (vergoedings)regelingen geldt de wet, als hiervan niet in huwelijkse voorwaarden wordt afgeweken.

Indien u géén verleden hebt van eerdere huwelijken, géén eigen onderneming hebt, vergelijkbare inkomens hebt, géén kinderwens hebt en géén enkele ambitie om ooit als zelfstandige aan de slag te gaan, is de nieuwe wet uitstekend en hoeft u geen huwelijkse voorwaarden te maken!

In alle andere gevallen adviseer ik u om u goed te laten informeren. Een ambtenaar van de burgerlijke stand zal u hierover niet kunnen informeren, omdat zij hier geen kennis van hebben. Hopelijk verwijzen zij u naar de notaris. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres! Om (huwelijks)stress te voorkomen adviseren wij u tijdig met ons contact op te nemen voor een (oriënterend) gesprek.

27-03-2018